Stipendiranje srednjoškolaca i studenata s invaliditetom

Upravo je krenula „Mogućnost za budućnost“. Naime, Erste banka je raspisala natječaj za stipendiranje redovitih učenika srednjih škola i studenata s invaliditetom, kojima će ukupno dodijeliti 20 godišnjih stipendija, mjesečnog iznosa 1.750 kuna. Natječaj je otvoren do 25. rujna 2019., a svi zainteresirani mogu se prijaviti preko aplikacije na web stranici Erste banke.

Ako ste zainteresirani za prijavu, pošaljite banci motivacijsko pismo na temu vjerujete li da obrazovanje ima moć promijeniti svijet, i na koji vam način ono pomaže u ostvarenju želja, snova i interesa. Također, trebate priložiti i dokumentaciju kojom potvrđujete svoju invalidnost, a koju je banka zakonski obvezna proslijediti na provjeru Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo. Uz to, uvjeti su i potvrda fakulteta ili srednje škole o statusu vašeg redovitog obrazovanja, dokaz o državljanstvu Republike Hrvatske te izjava da ne primate niti jednu drugu stipendiju.

Stipendisti banke bit će poznati 9. listopada, a tijekom listopada će im biti isplaćena i prva stipendija. Stipendija se isplaćuje redovitim studentima, stoga je važno da redovito upišete i ljetni semestar akademske godine, kako bi ostvarili punu stipendiju.