Održana prva ovogodišnja radionica Sektora za vještačenje „Ujednačavanje kriterija vještačenja – Vještačenje poremećaja iz spektra autizma“

U organizaciji Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom (dalje: Zavod) 27. veljače 2020. godine u Zagrebu, održana je radionica „Ujednačavanje kriterija vještačenja – Vještačenje poremećaja iz spektra autizma“ namijenjena vještacima i višim vještacima Zavoda.

Na prvoj radionici Sektora za vještačenje Zavoda u 2020. godini prisustvovalo je više od sto vještaka i viših vještaka iz Središnjeg ureda, Područnih ureda i Izdvojenih mjesta rada.

Prvi dio programa posvećen je dijagnostici poremećaja iz spektra autizma, u sklopu kojeg smo imali priliku sudjelovati na gostujućim predavanjima dr. sc. Zorane Bujas Petković, spec. psihijatar, subspec. dječje psihijatrice iz Psihijatrijske bolnice za djecu i mladež te dr. sc. Jasmine Stošić s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu.

Vještaci i viši vještaci Zavoda predstavili su stručni osvrt na habilitaciju, obrazovanje te postupak vještačenja djece i odraslih osoba s poremećajem iz spektra autizma.

U sklopu završnog predavanja stručnjaci Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku analizirali su postupak ostvarivanje prava iz sustava socijalne skrbi za djecu i odrasle osobe s poremećajem iz spektra autizma temeljem Nalaza i mišljenja Zavoda.

Radionica je završena konstruktivnim pitanjima i smjernicama koje će doprinijeti ujednačavanju kriterija postupka vještačenja poremećaj iz spektra autizma.