ZOSI podržao 10. jubilarno izdanje projekta Iskustvo zlata vrijedi

Dana 6. lipnja 2022. godine u sklopu 10. izdanja projekta Poslovnog dnevnika „Iskustvo zlata vrijedi“ održana je svečana dodjela stipendija za studente s invaliditetom i studente slabijeg materijalnog statusa.

Glavni cilj projekta je podizanje razine svijesti unutar poslovne zajednice i društva u cjelini o problematici zapošljavanja te ravnopravnog socijalnog uključivanja u svakodnevni život mladih s invaliditetom i slabijeg imovinskog statusa.

U dosadašnjoj provedbi, u projektu je sudjelovalo više od 150 studenata i preko 40 kompanija, dok je 12 studenata zaposleno u kompanijama koje su im omogućile praksu.

Na svečanom otvorenju događanja uz državnog tajnika Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Dragana Jelića i glavnog urednika Poslovnog dnevnika Vladimira Niševića nazočnima se obratila Jasenka Sučec, pomoćnica ravnateljice za profesionalnu rehabilitaciju ZOSI-a.

Pomoćnica Sučec je naglasila, kako „u suradnji s nadležnim ministarstvom ZOSI kontinuirano unaprjeđuje područje zapošljavanja osoba s invaliditetom. Sukladno potrebama i neizbježnim promjenama tržišta rada, unaprijeđen je pravni okvir za zapošljavanje osoba s invaliditetom, čime je osigurana sveobuhvatnija financijska i stručna podrška za poslodavce prilikom uključivanja osoba s invaliditetom u radno okružje, kao dodatni poticaj za poslodavce u procesu zapošljavanja“.

U okviru događanja održana je panel rasprava „Prisjećanje na budućnost“ na kojoj su uz pomoćnicu Sučec sudjelovali predstavnici kompanija INA Industrija nafte, AD Plastik; Atlantic Grupe i Philip Morrisa te Svjetlana Marijon, predsjednica Udruge Zamisli, koji od samih početaka proaktivno sudjeluju u projektu.

Nakon deset godina provođenja ovog projekta mnogo smo bliže ostvarivanju zajedničkog cilja, ravnopravnom uključivanju i sudjelovanju osoba s invaliditetom na tržištu rada. Stoga je neophodno i nadalje razvijati suradnju i osigurati projekte, koji baš poput ovog promiču svijest o potrebi, prednostima i mogućnostima zapošljavanja osoba s invaliditetom.