Tko se ne ubraja u broj zaposlenih na temelju kojih se obračunava kvota?

U ukupan broj zaposlenih ne ubrajaju se radnici zaposleni u agenciji za privremeno zapošljavanje koji su u radnom odnosu s agencijom na temelju ugovora o radu za privremeno obavljanje poslova, odnosno radi ustupanja korisnicima, pod uvjetom da je agencija upisana u evidenciju agencija za privremeno zapošljavanje ministarstva nadležnog za rad.

U ukupan broj zaposlenih ne ubrajaju se radnici koji su u radnom odnosu kod poslodavca na temelju ugovora o radu na određeno vrijeme za obavljanje sezonskih poslova i koji su temeljem tog ugovora prijavljeni na obvezno mirovinsko osiguranje.

U ukupan broj zaposlenih ne ubrajaju se radnici zaposleni u udruzi osoba s invaliditetom koja pruža usluge osobne asistencije na poslovima osobnih asistenata, pod uvjetom da poslodavci ovom Zavodu dostave izjavu o broju zaposlenih na tim radnim mjestima te drugu dokumentaciju na zahtjev Zavoda.

Iz ukupnog broja zaposlenih na temelju kojeg se utvrđuje kvota izuzimaju se radnici zaposleni na poslovima Oružanih snaga Republike Hrvatske, policijskim poslovima, poslovima zaštite i spašavanja, poslovima zaštite osoba i imovine, te poslovima vatrogasaca i pirotehničara na koje se, sukladno Zakonu o zaštiti na radu, primjenjuju posebni propisi o zaštiti na radu i koji ispunjavaju uvjete za obavljanje navedenih poslova s posebnim uvjetima rada. Za ishođenje izuzeća poslodavac je dužan dostaviti Zavodu izjavu o broju zaposlenih radnika na radnim mjestima s posebnim uvjetima rada iz te drugu dokumentaciju na zahtjev Zavoda.

Nema komentara

You can be the first one to leave a comment.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)