Nagrada „Poslodavac godine za osobe s invaliditetom“ za 2018. godinu

Kategorija: Srednji poslodavac

ZAGREB, 02. svibnja 2019. godine – Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom (dalje: ZOSI, www.zosi.hr), u suradnji s partnerima; Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Hrvatskom udrugom poslodavaca, portalom Moj Posao, Institutom za razvoj tržišta rada, SOIH-om – Zajednicom saveza osoba s invaliditetom Hrvatske te uz podršku Ministarstva rada i mirovinskoga sustava i ove će godine nagraditi poslodavce koji su uvidjeli brojne prednosti zapošljavanja osoba s invaliditetom i pritom savladali uvriježene predrasude vezane za njihovo uključivanje u svijet rada.

U kategoriji srednjih poslodavaca, kao potencijalni dobitnici su odabrana poduzeća:

Alterra Grupa d.o.o. iz Zagreba, 

Staklorez – Burić d.o.o. iz Pregrade i

Znanje d.o.o. iz Zagreba.

Alterra Grupa d.o.o. pruža usluge čišćenja poslovnih prostora i domaćinstava te čišćenja nakon završnih adaptacijskih i građevinskih radova. Većinom su orijentirani na velike klijente (trgovački centri). Poduzeće posluje na  tržištu 12 godina i ostvaruje pozitivan poslovni rezultat. Poslodavac ima razvijenu svijest o zapošljavanju osoba s invaliditetom i njihovim sposobnostima te ih planira i dalje zapošljavati. Nastoji imati jednak pristup prema svim zaposlenicima te otvorenu i iskrenu komunikaciju. Naglasak stavljaju na kvalitetu obavljenog posla i usmjereni su na mogućnosti osoba s invaliditetom.

Staklorez – Burić d.o.o. djeluje na tržištu od 1992. godine, a poduzeće se u današnjem obliku razvilo iz male obiteljske obrtničke radionice koja je započela s radom 1982. godine. Duga tradicija od 30 godina rada garantira važno i dragocjeno iskustvo u radu sa svim vrstama stakala. Danas zapošljavaju 35 djelatnika, među kojima su i osobe s invaliditetom koje svojim radom pridonose kvaliteti usluga zbog kojih je ovaj poslodavac nadaleko prepoznat i cijenjen.

Znanje d.o.o.  jedna je od najstarijih izdavačkih kuća u Republici Hrvatskoj, s dugogodišnjom tradicijom u nakladničkoj, tiskarskoj i knjižarskoj djelatnosti. Osnovno obilježje i formula uspjeha Znanja su najviši uređivački i grafičko tiskarski standardi te atraktivan dizajn najtraženijih svjetskih naslova različitih žanrova.  U 2017. godini Znanje je ponovno pokrenulo vlastitu knjižarsku mrežu, te danas broji ukupno devet knjižara pozicioniranih u većim hrvatskim gradovima. Cilj je biti kvalitetan i korektan izdavač, knjižara, tiskara, poslovni partner i poslodavac, koji svojim svakodnevnim radom doprinosi razvoju pozitivnih društvenih vrijednosti u svom okruženju, a zapošljavajući osobe s invaliditetom koje značajno pridonose u radu kod ovog poslodavca, to i postižu. U Znanju d.d. je naglašena uloga i doprinos osoba s invaliditetom radnoj dinamici i radnom procesu, a teži se ravnopravnosti i poštovanju među svim zaposlenicima.