Nagrada „Poslodavac godine za osobe s invaliditetom“ za 2018. godinu

Kategorija: Mali poslodavac

ZAGREB, 26. travnja 2019. godine – Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom (dalje: ZOSI, www.zosi.hr), u suradnji s partnerima; Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Hrvatskom udrugom poslodavaca, portalom Moj Posao, Institutom za razvoj tržišta rada, SOIH-om – Zajednicom saveza osoba s invaliditetom Hrvatske te uz podršku Ministarstva rada i mirovinskoga sustava i ove će godine nagraditi poslodavce koji su uvidjeli brojne prednosti zapošljavanja osoba s invaliditetom i pritom savladali uvriježene predrasude vezane za njihovo uključivanje u svijet rada.

U kategoriji malih poslodavaca, kao potencijalni dobitnici su odabrana poduzeća:

Tiskara Pečarić & Radočaj d.o.o., Karlovac

Socijalna zadruga Humana Nova, Čakovec

Pos – plast d.o.o. Vrbovec

Naša djeca – tiskara d.d., Zagreb

Tiskara Pečarić & Radočaj posluje od 1990. godine. U Tiskari realiziraju sve grafičke proizvode – od marketinškog pristupa, vrhunske fotografije, grafičkog oblikovanja i pripreme, tiska, uveza. Specijalizirani su za područje grafičke pripreme, izrade offsetnih ploča, tiska i doradu malih naklada i visokokvalitetnog propagandnog materijala svih vrsta. Zahvaljujući kvaliteti i stručnosti, svoje su poslovanje proširili i izvan granica grada i županije, na područje cijele Hrvatske.

Socijalna zadruga Humana Nova je društveno poduzeće koje promovira zapošljavanje osoba s invaliditetom i ostalih društveno marginaliziranih skupina kroz proizvodnju i prodaju kvalitetnih i inovativnih tekstilnih proizvoda sačinjenih od ekoloških i recikliranih materijala koji se plasiraju kako na domaće, tako i na inozemno tržište. U Zadruzi navode kako svojim djelovanjem aktivno i izravno doprinose izgradnji tolerantnog i inkluzivnog društva. Osim toga, aktivno doprinose održivom razvoju lokalne zajednice, smanjenju siromaštva i očuvanju prirode.

Pos-plast d.o.o. je započeo rad kao obiteljski obrt 1990. godine. 
Poduzeće posluje već 25 godina, te se kontinuirano širi i to vlastitim kapitalom, dok poslovanje ima uzlaznu putanju. Primarna djelatnost poduzeća od osnutka bila je brizganje plastike dok se u posljednjih 13 godina isključivo bave reciklažom plastike, izradom regenerate i prodajom originalnih materijala. Svojim poslovanjem, osim što osobama s invaliditetom pružaju priliku na otvorenom tržištu rada, kao i priliku za podizanjem kvalitete života, svojim radom čuvaju okoliš, promoviraju kružno gospodarstvo i održivi razvoj.

Naša djeca-tiskara d.d. s radom je započela 1948. godine kada je registrirano „FOTO“ poduzeće RVI za promet foto potrepštinama i foto obrt. Pod nazivom NAŠA DJECA djeluje od 1956.god., a 2003.god. kao dioničko društvo dobiva naziv pod kojim i danas djeluje: NAŠA DJECA-TISKARA d.d., sa sjedištem u Zagrebu. Tiskara pruža usluge offset tiska, lakiranje, CTP izrada ploča, strojno ljepljenje kutija u tri točke, štancanje, aplikacija folije, plastificiranje, slijepi tisak i ostalo, a neki od proizvoda u ponudi su i luksuzne kartonske ambalaže, božićne novogodišnje i prigodne  čestitke, razglednice, poslovni materijali – memorandumi, posjetnice, koverte i sl. Osobe s invaliditetom su u Tiskari ravnopravan dio kolektiva, s mogućnošću profesionalnog napretka.