Potpisani ugovori o sufinanciranju programa za inovativno zapošljavanje

Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom je u ponedjeljak, 26. ožujka 2018. godine, potpisao ugovore o dodjeli sredstava za programe inovativnog zapošljavanja sa 41 poslodavcem na otvorenom tržištu rada ukupne vrijednosti od 28.836.673,73 kn. Sredstva su dodijeljena za pokriće svih ili dijela troškova koji omogućavaju inovativno zapošljavanje, a služe za: nabavu i ugradnju novih tehnologija i opreme, ulaganja u znanja osoba s invaliditetom i osoba koje pružaju stručnu pomoć osobama s invaliditetom u primjeni novih tehnologija i opreme, izgradnju ili širenje poslovnog prostora i ugradnju opreme i novih tehnologija, te pokriće troškova administracije, vezanih uz pružanje usluga centra za profesionalnu rehabilitaciju i troškova prijevoza osoba s invaliditetom. 

Svečanom potpisivanju ugovora nazočili su ministar rada i mirovinskoga sustava mr.sc. Marko Pavić, državne tajnice Ministarstva rada i mirovinskoga sustava Katarina Ivanković Knežević i Majda Burić, te saborska zastupnica Ljubica Lukačić. 

Prilikom obraćanja prisutnima ravnateljica Zavoda Damira Benc je naglasila „kako je ovo nastavak aktivnosti koje Zavod provodi u cilju što bolje integracije osoba s invaliditetom na tržište rada ali i njihov dugotrajni ostanak na tržištu rada, te kako pozitivna iskustva ovakvih programa doprinose jačanju svijesti poslodavaca i šire javnosti o mogućnostima zapošljavanja osoba s invaliditetom i pozitivne klime zapošljavanja“. 

Više o događaju možete pronaći i na poveznici: http://www.mrms.hr/potpisani-ugovori-s-odabranim-prijaviteljima-na-javni-natjecaj-za-dodjelu-sredstava-za-programe-inovativnog-zaposljavanja/ .