Gostovanje pomoćnika ravnateljice za sustav zapošljavanja osoba s invaliditetom u emisiji „Dobro jutro, Hrvatska“

Alen Kolar, pomoćnik ravnateljice za sustav zapošljavanja osoba s invaliditetom Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom gostovao je, u ponedjeljak, 16. srpnja, u emisiji „Dobro jutro, Hrvatska“ u kojoj se razgovaralo o unapređenju sustava zapošljavanja osoba s invaliditetom i njegovim pratećim mjerama, kojima se nastoji odgovoriti na potrebe  poslodavaca i samih osoba s invaliditetom u cilju učinkovitije integracije osoba s invaliditetom na tržište rada.

U razgovoru sa sugovornicama, Zrinkom Špoljarić, voditeljicom Službe za aktivnu politiku zapošljavanja pri Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava, saborskom zastupnicom i pomoćnicom ravnatelja Ustanove URIHO Ljubicom Lukačić te Tatjanom Tarczay Uzun, voditeljicom edukacijskih programa u Savezu Dodir predstavljene su zakonske promjene u području profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja osoba s invaliditetom.

Pomoćnik Kolar, osvrnuo se na sustav kvotnog zapošljavanja osoba s invaliditetom te poticaje Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom koji se izdvajaju za zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Izvor: HRT/Facebook