Ministar Pavić uručio rješenje o ostvarivanju statusa prve integrativne radionice u Republici Hrvatskoj tvrtki Labtex d.o.o.

Ministar rada i mirovinskoga sustava mr.sc. Marko Pavić u utorak, 10. listopada uručio je Rješenje o ostvarivanju statusa integrativne radionice tvrtki Labtex d.o.o. Tvrtka Labtex d.o.o. prva je integrativna radionica za zapošljavanje osoba s invaliditetom u Republici Hrvatskoj od donošenja zakonske regulative. Na uručenju Rješenja uz ravnateljicu Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Damiru Benc sudjelovale su saborska zastupnica Ljubica Lukačić te Romana Galić, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

U rujnu 2018. godine Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Labtex-u d.o.o. dao je pozitivno mišljenje vezano za ispunjenost uvjeta za ostvarivanje statusa integrativne radionice, temeljem kojeg ministarstvo nadležno za rad izdalo rješenje o priznatom statusu.

Tvrtka Labtex d.o.o. na tržištu posluje od 2012. godine, plasirajući proizvodni asortiman radno zaštitne odjeće, posteljnog rublja i drugih tekstilnih proizvoda za zdravstvene ustanove. Krajem 2016. godine tvrtki su na Javnom natječaju Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom odobrena Posebna sredstva za program inovativnog zapošljavanja u iznosu od 1.500.000,00 kuna, što im je osiguralo nabavu strojeva i uvođenje novog proizvodnog programa štepanih proizvoda u 2017. godini.

Labtex d.o.o. danas zapošljava 11 osoba, od čega 6 osoba s invaliditetom. Osobama s invaliditetom zaposlenim u integrativnoj radionici u obavljanju poslova osigurana je stručna podrška, nadzor i vodstvo stručnih radnika. Vlasnici tvrtke pažljivo planiraju proizvodne procese, vodeći računa o radnim operacijama te kroz dosadašnja iskustva razvijaju poslovanje i osmišljavaju radna mjesta za osobe s invaliditetom.