ISKUSTVO ZLATA VRIJEDI – ZAVRŠNO DOGAĐANJE

Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom od 2015. godine podržava i sudjeluje u provedbi projekta „Iskustvo zlata vrijedi“, na inicijativu Poslovnog dnevnika i Večernjeg lista. Uzimajući u obzir važnost, te samu svrhu i dosadašnje rezultate projekta, naš Zavod je podržao projekt i ove godine.

U fokusu ovog projekta su mlade i visokoobrazovane osobe s invaliditetom.

Prije svega ovaj projekt otvara vrata svijeta rada, a time i nove mogućnosti zapošljavanja osoba s invaliditetom, no njegova je dodatna vrijednost promicanje svijesti o sposobnostima i doprinosu osoba s invaliditetom na radnom mjestu i tržištu rada. Isključivo kroz partnersku suradnju i angažman gospodarskog sektora doprinosimo većim mogućnostima osoba s invaliditetom da pronađu i zadrže posao na otvorenom tržištu rada.

Poslodavci partneri nam iz godine u godinu svojim primjerom pokazuju kako je uključivanje osoba s invaliditetom u radnu sredinu i poštivanje različitosti moguće primijeniti na najbolji način i obostranu korist i zadovoljstvo. Osobito ohrabruje činjenica kako u krug poslodavac, a koji su do sada podržali projekt, ulaze i novi poslodavci / kompanije, što potvrđuje njegov iznimni značaj i rezultate dosadašnje provedbe.

Dana 12. lipnja 2024. god. je održano završno događanje u hotelu Sheraton, Zagreb kao integralni dio konferencije „Pristupačna budućnost“, koje zajednički organiziraju HAKOM i Poslovni dnevnik.

Osam studenata koji imaju određeni invaliditet Poslovni dnevnik je spojio s poduzećima. Većina njih će, kroz praksu, početi stjecati svoja prva radna iskustva kod poslodavaca koje su  upoznali na konferenciji.

Skup je pozdravio v.d. Ravnatelj Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Ivan Prgomet, a u panel raspravi je sudjelovala Mirna Barbarić

autor fotografija: Slavko Midžor, Pixsell