Kako ostvariti pravo na Financiranje troškova stručne podrške?

Poslodavac koji zapošljava osobu s invaliditetom na otvorenom tržištu rada, odnosno osoba s invaliditetom koja se samozapošljava može ostvariti pravo na financiranje troškova stručne podrške za zaposlenu osobu s invaliditetom ako je nalazom i mišljenjem centra za profesionalnu rehabilitaciju (usluga 6. Stručna podrška i praćenje na određenom radnom mjestu i radnom okruženju), a prema planu individualne podrške kojim je utvrđeno trajanje, oblik, vrsta i broj sati stručne podrške.

Zahtjev za financiranje stručne podrške podnosi se Zavodu na Obrascu Z-STP, a uz obrazac zahtjeva se između ostalog prilaže Obrazac obračuna satnice stručne podrške – Obrazac OS-STP-1.

Trošak stručne podrške Zavod financira mjesečno, temeljem izvješća o izvršenoj satnici na način da uslugu stručne podrške plaća izravno poslodavcu, a izvješće se podnosi na Obrascu izvješća o izvršenju mjesečne satnice – Obrazac IMS-1. Mjesečno izvješće dostavlja se Zavodu najkasnije do 10. dana u mjesecu za prethodni mjesec.  Podnositelj zahtjeva koji zapošljava više od 3 radnika, dužan je zahtjev za subvenciju za financiranje troškova stručne podrške podnijeti u elektroničkom obliku.

Nema komentara

You can be the first one to leave a comment.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)