Ravnateljica Benc na završnom događanju projekta „Iskustvo zlata vrijedi“ u sklopu kojeg je osigurana stručna praksa za jedanaest studenata s invaliditetom

Ravnateljica Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Damira Benc sudjelovala je sa suradnicima u ponedjeljak, 15. travnja na završnom događanju projekta „Iskustvo zlata vrijedi“, na kojem je Poslovni dnevnik predstavio studente koji su ostvarili priliku da svoja prva profesionalna iskustva u sklopu stručne prakse ostvare u prepoznatljivim hrvatskim tvrtkama.

Sedmo izdanje projekta „Iskustvo zlata vrijedi“ održano je pod pokroviteljstvom Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, Ministarstva znanosti i obrazovanja i Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, te vrijednu podršku partnerskih tvrtki-poslodavaca koji su prepoznali njegov značaj i omogućili njegovu punu provedbu.

Svečanom događanju dodjele praksi, tijekom koje će studenti s invaliditetom i oni slabijeg imovinskog statusa dobiti priliku ostvariti svoja prva profesionalna iskustva uz ravnateljicu Benc sudjelovali su i državna tajnica u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava Majda Burić te Branka Ramljak državna tajnica u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

U sklopu ovogodišnjeg izdanja projekta partnerske tvrtke koje su osigurale praksu i otvorile vrata svijeta rada za jedanaest studenata predstavljaju; Atlantic Grupa d.d., Bauerfeind d.o.o., Dukat d.d., FINA, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Hrvatska Lutrija, INA – Industrija nafte d.d., Lentismed d.o.o. PBZ Croatia osiguranje d.d., Ustanova za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom URIHO i Zagrebački Holding.

Čestitajući sedmoj generaciji studenata na dobivenoj praksi, ravnateljica Benc je istaknula kako projekt objedinjuje sve dosadašnje aktivnosti Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom u području zapošljavanja, a one se odnose na partnersku suradnju i razmjenu iskustava gospodarskoga sektora, akademske zajednice i relevantnih institucija te promicanje svijesti o sposobnostima i doprinosu osoba s invaliditetom na radnom mjestu i tržištu rada.

Ravnateljica je naglasila, kako je upravo u skladu s iskazanim nastojanjima, ali i potrebama tržišta tijekom 2018. godine dodatno poboljšan pravni okvir za zapošljavanje osoba s invaliditetom, kako bi se osigurala konzistentna primjena usvojenih propisa kroz učinkovite mjere, ali i sveobuhvatnija stručna i financijska podrška u njihovoj provedbi. Također, Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom kontinuirano razvija alate koji osiguravaju stručnu podršku i pomoć prilikom uključivanja osoba s invaliditetom u radno okruženje te istovremeno predstavljaju dodatan poticaj za poslodavce kako bi uspješno zakoračili u ovaj proces.